Máte rádi ovoce a snažíte se stravovat zdravě? Když vás přepadne malý hlad, je dobré mít u sebe malou a zdravou svačinku. Znáte lyofilizované ovoce? 

Už znáte lyofilizované ovoce? Tuhle svačinku si rychle oblíbíte! 

Ovoce bychom do svého jídelníčku měli zařadit všichni, v zimě je obtížnější pro nás všechny přinutit se, dát si každý den potřebnou dávku ovoce a doplnit tak potřebné vitamíny. Není však na škodu mít zdravou svačinku vždy při sobě. Možná už jste v poslední době někde zaslechli pojem lyofilizované ovoce, víte ale o co se jedná? Lyofilizované ovoce je ovoce, které se suší za pomocí mrazu, jde tak o úplně opačnou metodu sušení ovce, než na jakou jsme všichni zvyklí. Rozdíl je ovšem obrovský. Znáte hlavní výhody ovoce sušeného mrazem? 

pexels-photo-4577185

Zdravá svačinka kdykoliv a kdekoliv

O klasickém sušeném ovoci jsme slyšeli všichni, mnoho z nás si jej také doba suší, přeci jen, když se nám urodí více ovoce, než jsme schopni zkonzumovat ihned, je dobré si jej uchovat na později. Třeba právě na zimu. Jenže během klasického sušení ovoce za pomocí tepla se nám z něj vytrácí všechny potřebné látky a vitamíny, ovoce je sice chutné a sladké, není už ale tolik zdravé. 

pexels-photo-3471790

Úplným opakem je sušení ovoce mrazem. Během této speciální metody se ovoce usuší, zůstane tak déle trvanlivé, co je však hlavní, takto upravené ovoce si uchová všechny potřebné vitamíny. Zůstane tak nejen skvělá ovocná chuť, ale co je hlavní, nikam se nám nevypaří vitamíny a cenné látky, které naše oblíbené ovoce obsahuje. Proces lyofilizace, tedy sušení mrazem je ale poměrně náročný, za takto upravené ovoce si sice v prodejnách zdravé výživy připlatíte, výsledek ale určitě stojí za ochutnání. Tuto zdravou svačinku totiž můžete mít kdykoliv po ruce. 

Křupavé a dobré

Lyofilizované jahody Nakliceno patří na trhu k těm nejznámějším, sušit mrazem lze však všechny druhy ovoce včetně toho tropického, pochutnat si tak můžete skutečně na jakémkoliv ovoci, které máte rádi. Ovoce sušené mrazem je o hodně menší, než stejný druh ovoce za čerstvého stavu, všechny cenné látky však obsahuje, chuť je také stejně skvělá a navíc je lyofilizované ovoce křupavé a lehoučké. 

Možná jste jej už ochutnali a ani o tom nevíte, hodně se totiž přidává do zdravých svačinkových směsí například s oříšky a vyrábí se z něj také sladké dezerty a dorty. Tahle lahůdka určitě stojí za vyzkoušení!